اقامت اروپا

چگونه به شکل قانونی اقامت اروپا بگیریم؟

بسیاری از افراد علاقه زیادی دارند تا بتوانند شرایط زندگی در اروپا را پیدا کنند و هموراه به دنبال راه هایی برای داشتن اقامت در اروپا هستند. برخی ابتدا به این قاره و یکی از کشور های ان سفر می کنند و سپس راهکارهای اقامت در کشور مرود نظر خود را دنبال می کنند و برخی قبل از اقدام به سفر اروپایی خود به دنبال دریافت اقامت در یک کشور هستند.

اما سئوالی که هزاران و یا بهتر است بگوییم میلیون ها نفر با آن مواجه هستند این است که چگونه باید شرایط اقامت قانونی در یک کشور اروپایی را به دست بیاورند. این در حالی است که ویزای شنگن نهایتا برای 90روز صادر می شود و بیش از این مدت امکان اقامت برای هر فردی وجود ندارد.

چگونه بیش از 90 روز در اروپا اقامت داشته باشیم؟

برای اقامت بیش از 90 روز در اروپا راه های مختلفی وجود دارد. این بستگی به کشور های مختلف و شرایط قانونی انها دارد ولی در هر صورت اروپا بصورت یک اتحادیه واحد به نام اتحادیه اروپا در بسیاری از موارد قانون گذاری می شود و این موضوع در تعیین راه های اقامت یکنواخت و قانونی تعریف شده در بسیاری از کشور ها هم تاثیر گذار بوده است هر چند اقامت در هر کشور نهایتا به قوانین و مقررات داخلی خود ان کشور منحصر می شود.

در این مطلب به دنبال این هستیم که راه های اقامت اروپا را که به شما اجازه می دهد بیشتر از 90 روز در اروپا اقامت داشته باشید با هم بررسی کنیم. اما قبل از آن توجه به چند نکته مهم ضروری است: اول اینکه هر چند اروپا دارای اتحادیه ای قدرتمند است ولی نهایتا اروپا یک کشور جامع نیست و هر کشور برای خود قوانین و مقررات خاص صدور ویزا و اقامت را دارد. اما با این وجود 26 کشور در اتحادیه اروپا هستند که همه این کشور ها از ویزای شنگن استفاده می کنند. دریافت این ویزا مطابق با استاندارد ها و قوانین اتحادیه اروپا تعیین می شود. اقامت 90 روزه در اروپا هم جزو مقررات ویزای شنگن است. البته این موضوع برای برخی کشور هایی که فعلا در اتحادیه اروپا هستند و قرار است در اینده بیرون بروند مانند انگلستان و ایرلند متفاوت است. اما اقامت در هر کشور قوانین متفاوتی دارد.

ویزای شنگن چیست؟

ویزای شنگن نوعی ویزای توریستی مرتبط به کشور های اتحادیه اروپا است که اعتبار 90 روزه دارد. 26 کشوری که از این ویزا استفاده می کنند را کشور های عضو اتحادیه اروپا می نامند.

کشور های حوزه شنگن یک موافقت نامه ویزای بدون مرز دارند که به ساکنین این کشور ها و افرادی که به این کشور ها با ویزا شنگن وارد می شوند اجازه می دهد به هر یک از این کشور ها بدون نیاز به ویزایی دیگر و بدون محدودیت در مرز رفت و امد داشته باشند. اساسا اینگونه به نظر می رسد که آنها یک کشور هستند و شما به راحتی و بدون دردسر می توانید به همه مناطق اتحادیه اروپا سفر کنید.

افراد غیر اتحادیه اروپایی نیز باید ویزا شنگن دریافت کنند. انها 90 روز فرصت دارند و مجاز هستند تا در این منطقه بمانند و به تفریح و تجارت بپردازند. در این 180 روز نیازی به تمدید و یا پیگیری برای شرایط ویزای خود را ندارید ولی در روز 181 دیگر شما مجاز به ماندن در این اتحادیه نخواهید بود و باید ویزای خود را تمدید کرده و یا اقامت دائم بگیرید. برای دریافت ویزای شنگن باید از کشور خودتان اقدام نمایید.

اقامت توریستی بیش از 90 روز در اروپا

بسیاری از کشور های عضو اتحادیه اروپا به توریست ها اجازه می دهند که تا 90 روز در کشور انها باقی بمانند.  بنابراین یکی از راحت ترین راه ها  برای اینکه بیش از 90 روز برای گردشگری در اتحادیه اروپا با ویزای شنگن بمانید این است که در یک کشور مثلا انگلستان 90 یا 60 روز بمانید و بعدا به کشور دیگرکه عضو اتحادیه اروپا نیست بروید و 60 تا 90 روز در انجا باقی بمانید و و مجددا برای بازدید از یک کشور در حوزه شنگن ویزای خود را تمدید کنید. در این حالت باید شما چند کشور را بازدید کنید . همه کشور های اروپایی جزو اتحادیه اروپا و حوزه شنگن نیستند. بنابر این همه چیزی که نیاز دارید بازدید از کشور هایی است که در این حوزه قرار ندارند و شما می توانید پس از مدتی دوباره با ویزای شنگن به محدوده شنگن بازگردید.

اگر بیش از 90 روز در یک کشور با ویزای شنگن بمانید چه خواهد شد؟

حقیقتا داشتن اقامت بیش از 90 روز با ویزای شنگن در اتحادیه اروپا کاری بسیار دشوار است ولی راه هایی وجود دارد.

قانون شنگن می گوید که شما نمی توانید بیش از 90 روز در یکی از کشور های حوزه اتحادیه اروپا اقامت داشته باشید. اگر این کار را انجام دهید مجرم شناخته خواهید شد و تبعید می شوید. اینکه در کدام کشور اقامت شما بیش از 90 روز طول بکشد برخوردها متفاوت است. در کشور هایی مانند آلمان، هلند، لهستان و سوئیس حتی با یک روز اضافه ماندن شما به شدت برخورد می شود و قوانین سرسختانه ای دارند.

کسی که بیش از 3 ماه در حوزه شنگن بماند مهاجر غیر قانونی تلقی می شود. اما برخی از کشور ها مانند فرانسه، ایتالیا، اسپانیا و یونان ماندن چند روز اضافه تر خیلی مشکلی برای شما به وجود نمی اورد. ولی نباید زیاد از حد باشد. نهایتا یک هفته تا 10 روز اضافه تر مشکلی ندارد.

آیا امکان تمدید مدت ویزای شنگن و اقامت در اروپا هست؟

در جواب این سئوال باید گفت خیر. ویزای توریستی تنها 90 روز اعتبار خواهد داشت. البته در این خصوص مذاکرات زیادی در اتحادیه اروپا انجام شده ولی هنوز این شرایط برای تمدید وجود ندارد.

راه های اقامت طولانی تر در منطقه شنگن چیست؟

خوب اگر در هر صورت تمایل دارید که در این مناطق بیشتر از 90 روز بمانید باید شرایط خود را تغییر ددهید.راه های زیر برای علاقمندان به اقامت بیش ا 90 روز در اتحادیه اروپا و منطقه شنگن پیشنهاد داده می شود که برای هر کدام بهتر است مطالعات بیشتری انجام دهید:

  • ویزای شغلی دریافت کنید
  • ویزای اقامت بلند مدت بگیرید
  • ویزای دانشجویی و یا دانش آموزی بگیرید
  • یک کسب و کار شخصی در اروپا راه اندازی کنید
  • با یک نفر از اهالی کشور هدف خود ازدواج کنید.

البته برای اقامت دائمی در اروپا راه هایی مانند سرمایه گذاری و خرید ملک و مستغلات و شراکت و ثبت شرکت و … هم وجود دارد که همگی باید با شرایط شما بررسی شوند.

از این رو اگر قصد دریافت ویزای 90 روزه شنگن را دارید و یا خواهان اقامت توریستی بیش از 90 روز در حوزه شنگن هستید بهترین راه خروج از منطقه شنگن و ورود مجدد به این منطقه و یا 5 پارامتر بالا می باشد.

اما اگر هدف شما زندگی و اقامت دائمی در اروپا است باید راه های دیگری را امتحان کنید. برای این منظور مشاورین و متخصصین داخلی و اروپایی سیاحتگران ساحل آفتاب شما را یاری خواهند کرد.

 

یک ستارهدو ستارهسه ستارهچهار ستارهپنج ستاره (2 امتیاز, میانگین: 5٫00 از 5)
Loading...