اقامت پرتغال

ویزا و اقامت در پرتغال

پرتغال یکی از خوش آب و هوا ترین کشور های دنیا است که به دلیل ثبت اقتصادی و سیاسی و داشتن دیرینه های تاریخی و فرهنگی و مردم مهربان و مهمان نواز و همچنین برخورداری از برترین دانشگاه ها و شرایط و رفاه اجتماعی بالا بخصوص در سال های اخیر خواستگاه بسیاری از افراد در همه نقاط دنیا برای گردش، مهاجرت و زندگی شده است.

در این مقاله قصد داریم به موضوعاتی همچون راهنمایی دریافت ویزای پرتغال، انواع ویزا پرتغال، شرایط ویزای پرتغال، پروسه درخواست ویزا و سایر شرایط برای دریافت ویزا و همچنین راه های مهاجرت و دریافت اقامت پرتغال بپردازیم.

قبل از اینکه به پرتغال سفر کنید باید ابتدا بدانید چه نوع ویزا پرتغالی و یا اجازه اقامتی نیاز دارید تا به شما اجازه دهد در مدت مورد نظرتان در پرتغال مانده و یا زندگی کنید. مهاجرت به پرتغال به شرایطی همچون ملیت شما، هدف اقامتی شما و همچنین مدت زمان مورد نظر شما برای ماندن در این کشور بستگی دارد.

با سیاحتگران ساحل آفتاب همراه باشید تا شرایط دریافت انواع ویزا و نحوه دریافت اقامت در پرتغال را با هم بررسی کنیم.

 چه افرادی نیاز به ویزای پرتغال دارند؟

این که چه افرادی به ویزا نیاز دارند به ملیت انها و هدف انها برای اقامت در پرتغال بستگی دارد. تحت سیاست های مهاجرت به پرتغال افرادی که از اتحادیه اروپا و همچنین سوئیس به پرتغال مهاجرت می کنند تنها کافی است که کارت شناسایی خود را به همراه داشته باشند.  اما هر فرد از هر کشور دیگری باید گذرنامه ای تهیه کند که حداقل شش ماه اعتبار داشته باشد  و اگر نیاز به اقامت دارند باید ویزا هم دریافت کنند.

ویزای پرتغال به طور معمول توسط سفارت پرتغال در ایران صادر می شود . اداره مهاجرت پرتغال (Serviço de Estrangeiros e Fronteiras) به عنوان مسئول بررسی اطلاعات و درخواست شما برای صدور ویزا است و پس از تایید ویزا شما به سفارت ارسال و به شما برای  دریافت ویزا اطلاع داده می شود.

شهروندان اتحادیه اروپا، سوئیس و شنگن

پرتغال یکی از اعضا اصلی اتحادیه اروپا است بنابراین افرادی که در این محدوده زندگی می کنند و اقامت دارند بدون نیاز به دریافت ویزا و تنها با داشتن یک کارت شناسایی می توانند برای گردش، تعطیلات و یا دیدن دوستان و اقوام خود در این کشور ها رفت و امد کنند. اهالی اتحادیه اروپا مجاز خواهند بود تا برای مدت سه ماه به یکی دیگر از کشور های اتحادیه سفر کنند . اما در صورت یافتن کار و راه اندازی کسب و کار این مدت تمدید خواهد شد و حقوق و دریافتی انها مطابق با قوانین پرتغال پرداخت خواهد شد.

پرتغال همچنین بخش از منطقه شنگن است که از 26کشور اروپایی تشکیل شده  و نیازی به کنترل های مرسوم بین مرز های این کشور ها نیست. شهروندان کشور های عضو شنگن می توانند  آزادانه و بدون نیاز به گذرنامه به داخل خاک کشور های دیگر عضو شنگن سفر کنند.  بنابراین تنها با یک کارت شناسایی می توانند به پرتغال سفر کنند.

کشورهای عضو شنگن عبارتند از: اتریش، بلژیک، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایتالیا، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال، اسلواکی، اسلوونی ، اسپانیا، سوئد، سوئیس و لیختن اشتاین. چهار کشور از این کشورها (ایسلند، لیختن اشتاین، نروژ و سوئیس) عضو اتحادیه اروپا نیستند، اما از حقوق مشابه تحت اتحادیه تجارت آزاد اروپا (EFTA) برخوردار می باشند.

شهروندان اتحادیه اروپا هر چند می توانند بصورت آزادانه به پرتغال سفر کنند اما اگر خواهان اقامت بیش از سه ماه در پرتغال هستند باید یک گواهی ثبت نام دریافت کنند.  شهروندان اتحادیه اروپا پس از پنج سال اقامت در پرتغال می توانند نسبت به اقامت دائم خود اقدام نمایند.

شهروندان غیر اتحادیه اروپا

سیاست های مهاجرت پرتغال شامل چندین توافقنامه بین المللی با کشورهای غیر اتحادیه اروپایی است که به شهروندان یان کشور ها اجازه می دهد که بریا مدت 90 روز بدون نیاز به دریافت ویزا در پرتغال اقامت داشته باشند.

با این حال مردم این کشور ها هم باید قبل از ورود به پرتغال در صورتیکه می خواهند بیش از 90 روز در پرتغال بمانند باید ویزای طولانی مدت دریافت کنند . اغلب این افراد پس از ورود به پرتغال می توانند پروانه اقامت پرتغال را دریافت کنند. این دستته افراد شامل افرادی هستند که برای کار به پرتغال می آیند، کارفرما هستند، دانشجو هستند و یا افرادی که خواهان این هستند که با استفاده از پس اندازی که دارند در پرتغال زندگی خود را ادامه دهند.

کدام نوع ویزای پرتغالی را دریافت کنیم؟

نوع ویزایی که به دنبال ان خواهید بود به اهداف شما برای اقامت در پرتغال بستگی دارد  و مدت زمانی که می خواهید در این کشور بمانید. اگر ملیت شما نیاز  به دریافت ویزا برای ورود به پرتغال دارد باید ویزایی را دریافت کنید که متناسب با دلیل ورود شما به پرتغال باشد. در زیر انواع ویزا ها را توضیح خواهیم داد.

ویزا کوتاه مدت شنگن

ویزا کوتاه مدت شنگن متناسب برای افرادی است که پرتغال را برای مقاصد گردشگری و کوتاه مدت یعنی کمتر از سه ماه  می خواهند بگردند. ویزیا کوتاه مدت سنگن به شما اجازه می دهد در پرتغال و یا هریک از کشور های عضو شنگن برای مدت 90 روز در یک دوره 180 روزه اقامت داشته باشید.

انواع مختلف ویزای کوتاه مدت شنگن پرتغال عبارتند از:

  • ویزای حمل و نقل هوایی( ویزای aش( . این ویزا به شما اجازه می دهد که پرواز خود را در یک فرودگاه در منطقه شنگن عوض کرده و وارد پرواز دیگری شوید بدون اینکه بتوانید وارد حوزه شنگن شوید. این ویزا برای همه مسافرینی که قصد تغییر هواپیما خود را در پرتغال به مقصد کشور دیگری دارند الزامی است مگر اینکه خود از اهالی شنگن باشند.
  • ویزای مسافرتی و کوتاه مدت( نوع C) : این نوع ویزا برای گذراندن اوقاتی کوتاه و اقامتی کوتاه در منطقه شنگن صادر می شود این ویزا به مدت 90 روز در یک دوره شش ماهه معتبر است . رایج ترین انواع ویزای کوتاه مدت ویزای گردشگری پرتغال و یا ویزای کسب و کار است.
  • ویزا قلمرو محدود (LTV) : این نوع ویزا ، ویزایی ویژه است که اجازه می دهد سفر تنها به یک کشور حوزه شنگن را می دهد و نهایتا در صورت ضرورت برخی دیگر از کشور های مشخص شده در شنکن را. این نوع ویزا در شرایط خاص صادر می شود.

ویزای طولانی مدت یا ویزا اقامت موقت

این نوع ویزا یک نوع ویزای پرتغالی است که اجازه اقامت موقت برای یک دوره چهار ماهه را به متقاضی با چندین ورودی می دهد.

ویزیا طولانی مدت پرتغال بنا بر هر یک از شرایط زیر می تواند صادر شود:

  • درمان پزشکی در هر یک از بیمارستان ها و مراکز پزشکی پرتغال
  • انتقال کارگران عضو سازمان تجارت جهانی برای ارائه آموزش های لازم
  • اشتغال موقت و یا اشتغال شخصی
  • انجام تحقیقات علمی و یا آموزشی در هر یک از موسسات آموزش عالی
  • فعالیت ورزشی
  • اجرای تعهدات بین المللی
  • به عنوان همراه بیمار برای درمان پزشکی

ویزا اقامت پرتغال

ویزا اقامت پرتغال به دنبال درخواست اقامت و برای یک دوره چهار ماهه پس از ورود به پرتغال است. این ویزا در شرایط زیر صادر می شود:

  • اشتغال به کار
  • فعالیت های خود اشتغالی و یا کارآفرینی
  • تحقیق یا تدریس علمی
  • مطالعه ، تبادل دانش آموزی و یا خدمات داوطلبانه
  • برنامه های تحصیلی در مقاطع اموزش عالی ( برای دانش آموزانی که قبلا در پرتغال تحصیل کرده اند و به دنبال ادامه تحصیل و یا تکمیل اطلاعات خودشان هستند)
  • روابط خانوادگی
  • بازنشستگان و افراد دارای درامد کافی

ویزای اقامت پرتغال می تواند به نوعی یک ویزای ماندگار برای مهاجرینی باشد که برای مدت مشخصی در این کشور می خواهند مشغول به کار ، تحصیل و یا اقامت دائم باشند. این نوع ویزا به ویزا نوع D هم شهرت دارد. همچنین این نوع ویزا بصورت چندگانه هم صادر می شود که به متقاضی اجازه می دهد هم زمان به چندین کشور حوزه شنگن وارد شود. ویزای کار یا استخدام شایع ترین نوع ویزای اقامت و طولانی مدت در پرتغال می باشد.

در هر صورت چنانچه ویزای طولانی مدت و یا اقامت پرتغال را دریافت کردید پس از ورود به پرتغال درخواست مجوز اقامت بدهید.

هزینه های ویزای پرتغال

هزینه هایی که برای ویزای پرتغال می پردازید غیر قابل استرداد خواهد بود.

هزینه های مربوط به صدور ویزا پرتغال به شرح زیر می باشد:

  • ویزای حمل و نقل فرودگاهی 60 یورو
  • ویزای کوتاه مدت شنگن یا کمتر از 90 روز 60 یورو
  • ویزا اقامت موقت کمتر از 120 روز 75 یورو
  • ویزای اقامت طولانی مدت بیش از 90 روز 99 یورو

هزینه ویزای پرتغال برای کودکان 6 تا 11 سال و اهالی گرجستان، روسیه و اوکراین به مبلغ 35 یورو ماهش می یابد.

همچنین هزینه ای برای ویزا در موارد زیر دریافت نمی شود:

  • کودکان زیر 6 سال
  • دانش آموزان ، دانشجویان تحصیلات تکمیلی و معلمان و اساتیدی که اهداف آموزشی دارند.
  • محققان کشور های در حال توسعه برای مقاصد تحقیقات علمی
  • نمایندگان سازمان های غیر انتفاعی .

هزینه های ویزا معمولا در سفارت پرتغال در کشور خودتان پرداخت می شود  که هم می تواند بصورت نقدی و هم با کارت اعتباری پرداخت شود.

درخواست ویزا برای پرتغال

بدون در نظر گرفتن اینکه شما به دنبال کدام نوع از ویزاهای پرتغال هستید باید فرم درخواست ویزا پرتغالی را پر کند و آن را به سفرات و یا کنسولگری  واقع در کشور خودتان ارسال کنید. دولت برای سهولت یافتن کنسولگری ها خدماتی را در کشور های شما و همچنین در خود پرتغال ایجاد نموده است.

شما باید یک فرم درخواست ویزا را از اینترنت دانلود بکنید که در چنیدین زبان مختلف اماده شده است و سپس ان را تکمیل و به همراه مدارک زیر برای درخواست ویزا ارسال کنید:

  • دو قطعه عکس گذرنامه ای
  • گذرنامه و ویزاهای قبلی
  • یک نسخه کپی از رزرو بلیط برگشت
  • بیمه مسافرت بین المللی برای منطقه شنگن
  • نامه ای که هدف و برنامه مسافرت شما را مشخص کند
  • تاریخ و زمان پرواز
  • برنامه های اقامت در طول مدت اقامت ( به عنوان مثال رزرو هتل و ..)
  • مدارک مالی کافی برای دوره اقامت
  • اثبات وضعیت مدنی ( متاهیو مجرد بودن و تعداد فرزندان و …)
  • اثبات وضعیت اقصاید ( استخدام ، کارمند و یا کارگز، کارفرما، دانشجو، بازنشسته و …)

همچنین ممکن است مدارک دیگری هم بسته به درخواست شما از شما درخواست شود مانند ماهیت بازدید شما از پرتغال مثلا اگر شما برای ویزا توریستی اقدام کرده اید  ممکن است از شما برنامه و یا حتی مدرک تحصیلی خواسته شود و یا اگر دانش آموز هستید مدرک ثبت نام شما در دانشگاه و یا مدرسه درخواست شود. اگر برای  کار اقدام می کنید ممکن است نامه دعوت شما خواسته شود ، اگر کارمند هستید ممکن است از شما نامه اشتغال خواسته شود  و…

زمان بررسی و اعلام نتیجه درخواست ویزا شما با توجه به درخواست شما متفاوت است . این مدت می تواند بین 2 هفته تا 3 ماه زمان بر باشد. بنابر این توصیه می شود برای دریافت ویزا پرتغال خود زودتر اقدام نمایید.

درخواست مجوز اقامت در پرتغال

گواهی اقامت پرتغال برای شهروندان اتحادیه اروپا

اگر قصد اقامت و ماندن طولانی مدت در پرتغال یعنی بیش از سه ماه را دارید باید درخواست مجوز اقامت و یا گواهینامه اقامت پرتغال را بدهید.

شهروندان اتحادیه اروپا نیازی به درخواست برای اقامت ندارند و باید تنها در شورای شهر محل اقامت خود ثبت نام کنند. این موضوع برای براورد تعداد جمعیت ساکن از اهمیتی زیادی برخوردار است. پس از ان شهروندان اتحادیه اروپا می توانند از اداره مهاجرتی پرتغال یک گواهی اقامت دائمی دریافت نمایند.

مجوز اقامت برای افراد غیر اتحادیه اروپایی

اولین اقدام برای دریافت اقامت پرتغال در یافت یک ویزای طولانی مدت است که پس از ان در صورت داشتن شرایط بتوانند از سازمان مهاجریت محل اقامت خود درخواست اقامت دائم بدهند. معمولا مجوز اقامت اولیه تنها برای یک سال صادر می شود. این مجوز می تواند هر دو سال یکبار برای مدت 5 سال دیگر تمدید شود. پس از طی یک دوره 5 ساله فرد می تواند برای درخواست اقامت دائم خود اقدام نماید.

تمامی شهروندان غیر اتحادیه اروپایی که خواهان دریافت اقامت پرتغال هستند باید بتوانند توان مالی خود را اثبات کنند . همچنین بسته به علت درخواست برای اقامت دائم باید اسناد و مدارک اضافی دیگری نیز ارائه شود.

خدمات مهاجرتی پرتغال در موسسه حقوقی سیاحتگران ساحل افتاب انجام می شود و این موسسه به تمامی علاقمندان به اقامت در پرتغال مشاوره لازم را در ایران خواهد داد.

کار در کشور پرتغال

شهروندان اتحادیه اروپا نیازی به دریافت مجوز کار در پرتغال ندارند اما انها باید علاوه بر داشتن توان مالی لازم ، گواهینامه ثبت نام و اقامت موقت  شغلی را نیز در این کشور داشته باشند.

شهروندان غیر اتحادیه اروپایی که برای مقاصد کاری کمتر از سه ماه وارد پرتغال می شوند  به ویزا کوتاه مدت شنگن نیاز دارند که در ان اهداف تجاری ذکر شده باشد. اگر فرد استخدام شود و بیش از 3 ماه نیاز باشد بماند باید برای ویزا نوع D و یا طولانی مدت اقدام نماید .در این حالت فرد می تواند این ویزا را مرتبا تمدید و در نهایت پس از 5 سال برای اقامت دائم اقدام نماید.

تحصیل در پرتغال

اگر شما قصد دارید برای تحصیل و مقاصد تحصیلی بیش از سه ماه به پرتغال سفر کنید نیاز به مجوز اقامت و یا گواهینامه اقامت پرتغال بسته به شرایط شهروندی و ملیتی خود دارید.کسانی  که برای ورود به پرتغال نیاز به ویزا دارند باید ابتدا مدارک مرتبط با دانش اموزان را برای درخواست ویزا ارائه نماید و بعدا برای دریافت ویزا درخواست بدهند.

پیوستن به خانواده و یا شرکا در پرتغال

شهروندان مختلف می توانند برای پیوستن به همسر، خویشاوندان و شرکا خود در پرتغال در خواست ویزا بدهند. اینکه به چه شکل می توانید در خواست بدهید بسته به وضعیت اقامت فردی دارد که شما می خواهید به او بپیوندید. نوع ارتباط فامیلی و یا ملیتی و کاری بسیار مهم است.

طرح اقامت دائم پرتغال

هر کدام از افراد ساکن اتحادیه اروپا و غیر ساکن اتحادیه اروپا واجد شرایط درخواست اقامت دائم در پرتغال پس از 5 سال هستند. این روند بریا افراد ساکن در اتحادیه اروپا ساده تر است و تنها نیاز به بررسی سازمان مهاجرتی پرتغال در خصوص این شهروندان و خانواده های انها و دلایل انها دارد.

ساکنین و شهروندان غیر اتحادیه اروپایی پس از گذراندن 5 سال اقامت کوتاه مدت و زندگی در پرتغال می توانند برای اقامت طولانی مدت در پرتغال درخواست بدهند . برای این منظور باید اثبات نمایند که اقامت خود را بصورت قانونی دریافت نموده و بدون وقفه باید 5 سال در این کشور زندگی کنند.

نحوه دریافت اقامت دائم پرتغال

درخواست برای اقامت دائم در پرتغال باید به اداره مهاجرت و امور مرزی پرتغال ارائه شود. متقاضیان اقامت دائم در پرتغال باید شرایط لازم زیر را داشته باشند:

  • ویزا اقامت معتبر
  • گذرنامه و شناسه فرد
  • دو عکس گذرنامه ای
  • اثبات توان مالی
  • اثبات محل اقامت
  • بیمه سلامت
  • گواهی عدم سوء پیشینه
  • گواهی ثبت نام در بیمه تامین اجتماعی و سازمان مالیاتی
  • اثبات اقامت قانونی و بدون وقفه در پرتغال برای 5 سال متوالی
  • اگر در طول 5 سال اقامت در پرتغال یک دوره طولانی مدت در پرتغال که بیش از 3 ماه باشد حضور نداشتید باید اثبات کنید که چرا حضور نداشته اید.
  • اثبات مهارت صحبت به زبان پرتغالی که باید با ارائه مدرک تحصیلی زبان پرتغال و یا تست در موسسات زبان پرتغال به دست بیاورید.

افرادی که اقامت دائمی پرتغال را به دست می اورند همانند شهروند اصلی پرتغال می توانند به راحتی در این کشور و سایر کشور های عضو اتحادیه اروپا و شنگن رفت و امد داشته باشند. هزینه های دریافت اقامت دائم پرتغال بین 100 تا 200 یورو بسته به عوامل مختلف متغیر است.

شهروندی پرتغال

ساکنان خارجی پرتغال می توانند پس از شش سال برای دریافت شهروندی کامل پرتغال درخواست نمایند. هر چند استثنائاتی هم وجود دارد. مثلا این مدت برای همسران شهروندان پرتغالی و برای کودکان متولد شده در پرتغال که یک نفر از والیدن انها پرتغالی باشد سه سال است.

طرح ویزای طلایی پرتغال

ویزای طلایی پرتغال یک برنامه خاص و ویژه است که برای جذب سرمایه گذاران خارجی در پرتغال ارائه شده است. افرادی که به میزان مشخصی در پرتغال سرمایه گذاری نمایند و یا اقدام به خرید املاک و مستغلات در پرتغال بکنند و یا کسب و کاری در این کشور راه اندازی بکنند واجد شرایط برای دریافت ویزای طلایی و اقامت طلایی در پرتغال هستند. این افراد با توجه به شرایطتاشن خیلی راحتی می توانند اقامت پرتغال را دریافت و بعدا برای دریافت حق شهروندی اقدام کنند.

موسسه حقوقی سیاحتگران ساحل آفتاب به عنوان متولی سرمایه گذاری، اخذ اقامت و پیگیری انواع ویزا و خدمات گردشگری و مسافرتی به پرتغال با در اختیار داشتن برترین وکلای اروپایی اماده خدمت رسانی به شما هم میهنان عزیز در همه نقاط ایران می باشد.

 

یک ستارهدو ستارهسه ستارهچهار ستارهپنج ستاره (3 امتیاز, میانگین: 5٫00 از 5)
Loading...